Kulina

Државни новац за обнову установе у Кулини

Дом за смештај одраслих лица у Кулини ће у наредних неколико година бити потпуно реновиран  и реконструисан, пошто је завршена јавна набавка и очекује се потписивање уговора са групом извођача из Новог Сада и Београда.  Фирме из ова два града би требало да ураде адаптацију, санацију, реконструкцију и доградњу Дома у Кулини. Вредност планираних радова је преко 871 милион динара, што је више од половине годишњег Буџета општине Алексинац.

Средства за темељну реконструкцију Дома у Кулини је обезбедила Република Србија, а јавну набавку спровеле су службе алексиначке локалне самоуправе и Валдина Канцеларија за јавна улагања.

У изјави за наш портал, говорећи о значају ове инвестиције председник општине Алексинац Далибор Радичевић каже да се стварају комфорни услови за смештај корисника установе, јер се добијају потпуно нове просторије које ће служити наредних тридесет година.

− Ту има малих додатака на постојеће зграде, али се углавном даје акценат на реконструкцију како би зграда била потпуно, пошто је објекат већ доста оронуо и сама купатила, инсталације и сам систем грејања већ су при издисају, односно при крају свог животног века. Односно да се корисници не налазе у просторијама које су пуне влаге, које су пуне мемле и где нема оних основних услова за живот. За живот самих корисника, али и за рад радника установе – каже Радичевић уз напомену да нема много великих преправки и додавања, услови су већ по неком стандарду, само се објекат поново враћа на систем за нормално функционисање.

Пошто се ради о темељној реконструкцији, која ће се одвијати фазно, јер установа мора и у том периоду да пружа услуге, радови ће бити вишегодишњи.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − eleven =