Дрвене кућице се селе из пешачке зоне

Десетак кућица од дрвета које су тренутно стациониране у једном делу главне улице, односно шеталишта, изазвале су пажњу јавности уз различите коментаре на друштвеним мрежама. Ова тема се нашла у оквиру тачке разно и на јучерашњој седници Општинске владе. Један од већника је питао председника о плану размештања ових објеката јер је сматрао, као и грађани са којима је разговарао, да они затварају поглед према шеталишту и цркви и да су пренатрпани у том делу улице.

Председавајући Далибор Радичевић, председник општине Алексинац, је чланове Општинског већа упознао да су кућице само привремено на садашњем простору и да следи њихово распоређивање и премештање.

У изјави за наш портал Радичевић каже да су ове дрвене кућице намењене за ванпијачну продају у периоду када се одржавају манифестације као што су Новогодишњи вашар, Осми март, Божић, Ускрс и слично.

− Кућице неће стајати у центру града где су сада постављене. Стајаће само у оном тренутку када имамо одређену врсту манифестације и у периоду док оне трају. Преостало време биће смештене у дворишту пијаце, код зграде управника,  и биће намењене свакодневном издавању за оне делатности које нису пољопривредног карактера − објашњава наш саговорник.

На нашу опаску да би одређен број кућица могао бити стациониран на шеталишту за сувернирицу и слично, први човек општине није искључио такву могућност уз одређене услове.

− Наравно да могу, то им је и намена, али тек оног тренутка када се за то и јави стварна потреба. За сувенире итекако су занимљиве и ту можемо направити да стоје током целе године, али кажем, у овом тренутку је намена кућица да стоје за ванпијачну продају за манифестације – каже Радичевић, уз напомену да се кућице могу распоредити и на другој локацији тако да ће оне итекако да имају своју намену.

Вероватно ће и овакво решење некоме у подељеној јавности засметати. Оно што је битније код оваквих одлука и акција јесте да се анимира јавност и да се понуде што боља решења. Додуше, то није баш лако када смо више заинтересовани да критикујемо него да предлажемо решења. Па неспретна одлука неког од чиновника нам добро дође.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + eleven =