Друштво „Рајевски-Вронскиˮ се преселило у Житковац

У  Саопштењу које је достављено редакцији обавештава се јавност да је Друштво српско-руског пријатељства „Рајевски-Вронскиˮ променило адресу из Алексинца и убудуће седиште Друштва биће у Житковцу, улица Драгољуба Вујића 102. Такође је дошло до промене на челу Друштва. Досадашњи председник, Љубомир Буцек, који је успешно руководио Друштвом дуже од једне деценије, повукао се због болести и скорог исељења из Алексинца.

Нови председник Друштва је Миодраг Тасић. Он је у поменутом Саопштењу нагласио да су чланови Друштва „Рајевски – Вронскиˮ искрени пријатељи руског народа и братске државе Русије. Тасић је у име Друштва позвао све заинтересоване грађане да им се придруже у раду и активностима.

‒ Да у овим тешким тренуцима када је цео ‘демократски, слободни свет’ против Русије, да макар ми изразимо солидарност с народом и државом која нам је вечни пријатељ. Поготову би ми из алексиначке општине морали да поштујемо Русију. На то нас обавезује Шуматовац, Горњи Адровац, Делиград ‒ стоји у Саопштењу, достављеном нашој редакцији, и потписаном од стране новог председника и дугогодишњег члана Друштва српско-руског пријатељства „Рајевски-Вронскиˮ  Миодрага Тасића.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 4 =