Другог дана окупљања: Протестна шетња Алексинцем

Преко сто грађана Алексинца, нешто више него јуче, претежно младих, данас су се по други пут окупили на платоу Дома културе палећи свеће и изражавајући тако бол и тугу за трагично настрадалим двадесетпетогодишњим Алексом Стојменовићем из Алексинца. Овај младић је био спортиста и један број његових колега се на платоу појавио у црним мајицама са бројем 33, што је био Алексин број који је носио на дресу.

Получасовни скуп на платоу протекао је у тишини и није било никаквих јавних захтева од стране присутних. Група ових грађана затим је кренула у шетњу кроз град, главном улицом према згради Полицијске станице, затим према Основној школи и једносмерном улици наставили према Моравици. Учесници скупа су се главном алексиначком улицом вратили до плато Дома културе. Ова шетња је прошла мирно и без ицидената.

За сада се не знају јасни захтеви окупљених грађана, али се шпекулише са неколико мотива који се збох наводног страха појединаца или из других разлога не износе јавно. Гласине које се шире говоре о спорости, утицају и неповерењу у институције.

Полицијска управа у Нишу је у данашњем саопштењу за јавност саопштила иницијале младића који су осумњичени за смрт двадесетпетогодишњег Алексе Стојменовића из Алексинца . Младић са иницијалима О.П. (рођен 2003.) из Алексинца осумњичен је да је у једном ресторану у Алексинцу ударио двадесетпетогодишњег младића и нанео му тешке телесне повреде од којих је преминуо. М. С.(рођен 1995) и З. Т. (рођен 2003. године) из Алексинца се сумњиче да су у истом ресторану учествовали у тучи.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужиоцу.

2 коментара

  1. Atmosfera linca nece doneti istinu, decko od jedva 18 godina se naziva ubicom, zivot mu je i brz ikakve kazne upropasten, zao mi je momka koji je stradao ali dajte da vidimo uzroke tuce, koliko sam cuo taj momak je uleteo da razdvaja a ne da ubija

    1. Znate kako Miško, nema nikakve atmosfere linča, postoje video zapisi osobe koja ubija drugu osobu i zato će ta osoba sada u zatvor na duže vreme, i to je to.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 1 =