Дробњак обећао: Пут за Сокобању за 15 дана

Иако смо најављивали да ће реконструисани пут за Сокобању највероватније бити урађен до почетка септембра, што је била и жеља председника Републике Србије Александра Вучића коју је саопштио приликом летошње посете Сокобањи првом човеку ЈП „Путеви Србијеˮ Зорану Дробњаку, очито је да радови касне. Вучић је тада инсистирао да улица кроз Алексинац, која је саставни део државног пута, буде урађена у пуном профилу, односно како је првобитно било предвиђено пројектом.

Зашто путници за Сокобању још увек возе кроз неасфалтирану улицу, покушали смо да сазнамо од директора Дробњака који је био у делегацији потпредседника Владе Републике Србије и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

‒ Први септембар је био рок, председник је то рекао. Али, фирма која ради ову улицу, као што знате дужине 2,1 километар, имала је и других послова. Мало више, али ћемо инсистирати, то јест ја ћу инсистирати, да то што пре заврше и до 15. септембра ће то све бити готово. Мени је било битније, а и вама грађанима Алексинца је битније, да се уради ова улица. Она захтева озбиљније радове, и ово ће бити урађено до 15. септембра. И тих 8,5 километара завршићемо за 15 дана и све ће бити готово, и ова улица ће бити готова ‒ поручио је Дробњак одговарајући на наше питање о кашњењу радова.

Пре него што се новинарима обратио први човек „Путева Србијеˮ, говорио je министар Стефановић.

‒ Ово је пут који је доста дуго био потпуно неодржаван и „Путеви Србијеˮ су преузели на себе потпуну рехабилитацију пуног профила пута. То је посао који ће се свакако завршити ове године, не могу да вам кажем термин, али директор ће моћи прецизније да вам каже информације ‒ поручио је Стефановић.

Стефановић је приликом јучерашње посете више пута поновио да је републичка власт заинтересована за развој овдашње путне инфраструктуре и да ће и у наредном периоду бити инвестиција у овој области.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − six =