„Дреновачки вез” окупља фолклораше са свих страна

Другу годину заредом Велики Дреновац биће место где ће се младост, музика и игра исказати у свом најбољем издању. У суботу, 26. августа, у овом селу биће одржан Фестивал фолклора „Дреновачки вез”.

Манифестација почиње у 18 часова свечаним дефилеом, а наставља се програмом од 20 сати испред Дому културе где ће наступити пет фолклорних група. За ову манифестацију је већ све спремно што нам је и потврдила председница тамошњег Културно-уметничког друштва „Видовданˮ Мима Илић.

− Све је спремно за дочек гостију како би кренули са игром и песмом. Ове године очекујемо ансамбле пет фолклора који нам долазе из Јагодине, Ниша, Мозгова, Алексинца и Зрењанина. На почетку ће бити дефиле селом у пратњи трубача, а током програма наступиће и фрулаши из Ражња − поручује Мима Илић.

Овом приликом, осим домаћина КУД-а „Видовданˮ, своје играчке кореографије приказаће културно-уметничка друштва „Меленциˮ из Зрењанина, „Буковикˮ из Мозгова, Градско културно-уметничко друштво „Алексинацˮ и Ансамбл народних игара и песама „Наисаˮ из Ниша. Према најави, гости вечери Јован и Богдан Младеновић наступиће на фрули.

Организатори ове манифестације је КУД „Видовданˮ из Великог Дреновца. Улаз за концерт је слободан.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three − 1 =