dr Rodoljub

Др Живадиновић: демантовао гласине и критиковао новинаре

Гостујући у нашој емисији „Реч по реч” на Радио Алексинцу, директор Дома здравља др Родољуб Живадиновић, одговарао је, између осталог, и на питања која су мејлом стизала од наших слушалаца и читалаца. Једно од њих односило се на радове у житковачкој амбуланти, односно на наводне гласине да су отац и син извођач радова и надзорни орган. С обзиром да, како каже, није има спреман одговор на ово питање јер га није добио на време, др Живадиновић нам је реакцију на питање послао накнадно.

‒ Током мог гостовања на Радио Алексинцу претходне недеље, неко од слушалаца дао је примедбу како је надзор над санацијом амбуланте у Житковцу радио отац извођача, што је противзаконито. То јесте противзаконито, али то није истина, већ се ради о ординарној лажи. Овом приликом желим да посебно нагласим неморал онога ко је поставио питање, јер да се иоле удубио у проблематику, сазнао би да је отац извођача радова у амбуланти у Житковцу одавно преминуо, те да не може бити надзор над радовима. Ово најбоље говори о мржњи онога ко је поставио то накарадно питање, када је могао тако нешто да измисли без трунке гриже савести. Пуне истине ради, јавност треба да зна да је извођач радова била фирма ‘МБН ГРАДЊА ПР’ из Нозрине, власника Николе Здравковића, а надзорни орган је била фирма ‘СИМ СТУДИО’ из Алексинца, власника Милана Радовановића ‒ навео је Живадиновић.

Живадиновић је истакао и да новинари морају да провере основаност питања пре него што их поставе.

‒ Радио Алексинац молимо да убудуће не дозвољава људима најнижег морала да постављају слична измишљена питања и непотребно узнемиравају јавност, али и ометају наш рад, већ да најпре провере да ли иза СВАКОГ питања има ИКАКВЕ РЕАЛНЕ ПОДЛОГЕ, што је основна морална дужност сваког новинара. На крају се извињавамо Николи Здравковићу што смо морали да у јавности помињемо његовог преминулог оца, ради давања одговора на ово злонамерно питање – каже Живадиновић.

Радио Алексинац је у целости пренео одговор др Живадиновића и његово виђење рада наше редакције приликом припреме поменуте емисије. Иако су новинари били упућени у податке у вези са радовима на житковачкој амбуланти, дозволили смо др Живадиновићу да сам одговори на питање слушаоца, а ономе ко је поставио питање да одговор добије од надлежног лица. Држећи се принципа да када неко реагује на рад наше редакције у истом тексту не коментаришемо те ставове, Радио Алексинац ће у посебном напису појаснити неке појединости у вези са тим догађајем.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen − six =