Др Видић о тренутном раду алексиначке болнице

Повољнија епидемијска ситуација на подручју наше општине није само олакшање за здравствене раднике, већ и за пацијенте који чекају на операцију и остале услуге које нису у вези са обољевањем од Ковида-19. Осим смањења броја грађана заражених вирусом корона нормализацији рада Опште болнице у Алексинцу доприноси и здравствено стање запослених. Тренутно, како нам је саопштено, оболела су само три упошљена и они имају лакшу клиничку слику, па се њихов повратак на радна места очекује у току следеће недеље.

Све наведено је допринело да се већ раде операције које су одлагане и да се све службе враћају у режим рада као пре епидемије. То је за наш медиј потврдио директор др Горан Видић.

‒ Самим тим што немамо притисак ковид пацијената и што је мање особља ангажовано за ковид амбуланту и као испомоћ другим болницама, је само по себи значајно да можемо да кренемо, односно кренули смо са радом  пуним капацитетом. Почели смо да радимо такозване планиране хладне операције из свих области хирургије које ми радимо, то су хирургија ортопедије, урологије, гинекологије. И ту заиста тренутно немамо никаквих проблема. Још увек нису све набавке завршене, али што се тиче санитетског потрошног материјала и лекова углавном све имамо и радимо већ 10-15 дана са пуним капацитетом ‒ каже први човек Опште болнице др Видић.

У Општој болници Алексинац се надају да кроз месец, два, када епидемија скоро утихне да им се прикључе и радници који су на испомоћи у Ковид болници у Крушевцу. Тамо су од њихових кадрова тренутно анестезиолог и пнеумофтизиолог.

Насловна фотографија: Архива Алпрес.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 19 =