Достојан отпор без петорице стандардних

У Пожаревац, на утакмицу претпоследњег, 25. кола Прве лиге- Исток против Младог радника, екипа Алексинца отпутовала је значајно ослабљена, али је пружила достојан отпор.

До 25. минута ривали су се смењивали у вођству, а онда је дошло до пада у игри изабраника тренера Влада Стошића. Пожаревљани су заиграли офанзивније и прво полувреме решили у своју корист са 14:11. И у другом делу домаћа екипа је успела да одржи резултатску разлику и на крају тријумфује – 29:25.

− На утакмицу смо отишли без петорице стандардних играча због обавеза које су имали на факултету − каже Владан Стошић, тренер РК Алексинац. − Било нас је девет, седам играча на терену и два на клупи, с тим што је Бојовић добио, за мене заиста необјашњив црвени па плави картон, тако да смо утакмицу одиграли буквално са једном изменом. Нисмо могли да издржимо темпо и у суштини немам много што-шта да приговорим момцима, пружили смо доста добар отпор екипи која је у овом тренутку била боља од наших осам играча. По мени, није то тим који је квалитетнији од нас, али с обзиром на бројчано стање екипе, заслужили су победу − наводи Стошић.

Алексинац има 21 бод и тренутно је на осмом месту, а у наредном колу дочекује екипу другопласираног Зајечара.


МЛАДИ РАДНИК – АЛЕКСИНАЦ 29:25 (14:11)

СЦ Пожаревац. Гледалаца: 100. Судије: Душан Васиљевић (Пожаревац), Жељко Васиљевић (Београд). Седмерци: Млади радник 3 (2), Алексинац 3 (3). Искључења: Млади радник 0, Алексинац 8 минута.

МЛАДИ РАДНИК: Јанковић, Стојановић, Вељковић 3,  Спасић 6, Дамњановић 2, Мурина 3, Костић 1, Тодоровић, Цвејић 3, Јовановић 8, Ђорђевић, Илић, Цвејић 3, Цветковић.

АЛЕКСИНАЦ: Ристић 2, Вељовић 7, Бојовић 4, Златковић 2, Милановић 2, Недељковић, Стевановић 3, Ивановић, Стојановић 5.

Играч утакмице: Младен Спасић (Млади радник).


Фотографије: Лична архива

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

ten + fifteen =