„Бисерке” негују националну кухињу

У славу хране, културе и заната, протеклог викенда Ниш је био домаћин 11. међународног Гастро-туристичког фестивала на којем су се такмичили кувари из свих република бивше Југославије, али и из Грчке, Бугарске, Румуније, Чешке, Швајцарске и Шведске.

На Гастро-туристичком фестивалу стотинак кувара из 13 земаља учествовало је у 8 такмичарских дисциплина, а за остале учеснике организовано је кување рибље чорбе у котлићу на отвореној ватри, такмичења за јела на роштиљу и за националну кухињу.

На овом фестивалу обреле су  се и чланице дражевачког Удружења жена „Бисерке”, које су укрстиле варјаче са осталим удружењима у категорији националне кухиње и освојиле пехар за 3. место, као и за представљање обичаја „Лазарева субота”.

Поред удружења „Бисерке” на овом фестивалу наступио је и ансамбл Културно-уметничког друства „Бисер” из Дражевца, који се током програма представио са четири сплета и извео обичај „Лазарице”.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four + 9 =