Донација од 150.000 маски (ВИДЕО)

Турско-српски бизнисмен Февзи Шилик, власник хотела „Босфорус” је данас уручио алексиначкој локалној самоуправи 150.000 квалитетних трослојних маски, као поклон грађанима општине Алексинац и допринос у борби за спречавање ширења вируса корона.

Овај пословни човек који је и осам година становник наше општине за себе каже да је и Алексинчанин, а да му је Србија домовина колико и Турска. Он је напоменуо да је у овој средини прихваћен добро и као пословни човек, али и као особа која је стекла многе пријатеље са ових простора. Зато је желео да и овог пута помогне грађанима општине Алексинац и овдашњим институцијама додавши.

− Сада је таква ситуација, расте пандемија, видео сам да има потребе и у овом моменту сам се одлучио на то. Кад треба увек сам ту да помогнем за овај град. Мене су примили у Алексинцу, ја сам презадовољан овде и настављамо, оно што се каже нове послове, нове победе. Мора да се ради, мора да се живи− рекао је Февзи Шилик.

Председник општине Далибор Радичевић се захвалио на донацији и напоменуо да је господин Февзи већ и раније помагао својим хуманитарним донацијама установе са подручја општине Алексинац и да је особа са којом је успостављена добра сарадња.

− Маске су нама и дан данас потребне јер је епидемиолошка ситуација таква каква јесте, не смирује се. Имамо повећање броја оболелих, али на овај начин ћемо покушати да смањимо и број оболелих у Алексинцу и да заштитимо наше суграђане − истакао је председник Радичевић.

Пошто се ради о значајним количинама заштитних маски и чињеници да се велики број установа и организација обраћа Општинском штабу за помоћ у обезбеђивању заштитних средстава први човек је објаснио и на који начин ће бити дистрибуирана ова донација.

− Дистрибуција ће ићи на основу потреба и на основу величине. Маске ћемо распоредити свима подједнако, не у смислу броја него у смислу оних потреба које они имају. Велика количина маски ће у сваком случају ићи ка Болници, Дому Здравља и ка пункту за вакцинацију, али неће бити изостављене ни школе, неће бити изостављене ни остале организације које имају потребе за маскама, где је већи број људи, рачунајући ту и приватне, а не само државне фирме. Гледаћемо да ово распоредимо свима, јер интерес је да спречимо корону − завршио је Радичевић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 8 =