Дому здравља још један Сертификат на седам година

Алексиначки Дом здравља је данас добио још једно признање када је у питању организација рада и поштовање здравствених процедура приликом пружања услуга пацијентима.

Представник Агенције за акредитацију здравствених установа Владо Давковски је данас уручио Сертификат представницима алексиначке установе директору др Родољубу Живадиновићу и координатору на пројекту и главној медицинској сестри Александри Стоилковић.

И овог пута Сертификат о акредитацији Дом здравља Алексинац је добио на седам година, што га је издвојило од сличних установа у другим срединама. Излажући своја запажања и колега из Агенције за акредитацију Давковски је посебно нагласио ту чињеницу, као потврду квалитета рада Дома здравља. Дате оцене су настале након утврђеног стања у алексиначкој установи у свим сегментима рада, од управљачких до оних који се непосредно односе на пацијенте.

‒ Ово је већ друга акредитација на 7 година. Врло озбиљан приступ стандардима Агенције, врло озбиљан рад, дизање квалитета и безбедности како по запослене, тако и по пацијенте. То су наши оцењивачи у тродневном оцењивању и верификовали, акредитацију на 7 година, која важи до 2030. године. То значи да је ниво квалитета и безбедности на највишем нивоу у овој здравственој установи – био је категоричан овај стручњак.

Таквом оценом био је задовољан и први човек Дома здравља др Родољуб Живадиновић који то није крио. Он је нагласио да су у току процеса самооцењивања тимови припремили веома обимну документацију, огроман број упутстава и процедура, њих 1047 којима су ближе дефинисане све фазе процеса рада у свим сегментима делатности Дома здравља.

‒ Јако сам задовољан одзивом радника. Ентузијазам није пао. Напротив. Јако је повећан и то се на крају показало кроз оцене и кроз велики број нових и унапређених процедура, унапређеног квалитета рада. Ми смо ове године остварили драстично бољи резултат него на претходном оцењивању када смо такође добили седмогодишњи период акредитације. То јест, имамо, рецимо за 59 одсто више оцена петица него раније што смо их имали – истиче др Живадиновић.

Дом здравља Алексинац први пут је акредитован 2013. године на период од 3 године. Затим, 2016. године поново је акредитован, али тада на 7 година, што је законски максимум.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 5 =