dom zdravlja

Дом здравља: Обавештења преко неколико бројева

Пацијентима који користе услуге Дома здравља у Алексинцу и који желе да путем телефона добију одређене информације на располагању су више бројева. Осим фиксног телефона (018/410-08-40), према обавештењу на вратима Дома здравља у употреби је и неколико бројева мобилне мреже (062/268-386; 062/268-430 и 062/268-419).

На недавној седници Савета за здравље општине Алексинац, у обраћању Саветника за заштиту пацијената речено је да је било доста позива у којима су се грађани жалили да тешко добијају телефонску везу са Домом здравља и да се ретко јавља саговорник са друге стране жице. Том приликом претпоставило се да пацијенти користе само фиксни број и да се због тога теже успоставља веза. Савет је упутио допис медијима да би било добро да објаве бројеве телефона које пацијенти могу да користе када позивају алексиначки дом здравља.

Ми смо проверили функционисање ових телефона и док се позивом на један број нико није јавио, када смо одмах затим позвали други задихан глас нам је одговорио. Очито да треба бити мало упорнији, боље рећи стрпљивији, јер вероватно због обима посла није било могуће тренутно да се одговори на позив.
Пошто је то и од Савета евидентирано као проблем, остаје нада да ће се и ова услуга побољшати, без обзира што због целе ове ситуације и медицинарима није једноставно да обављају своје обавезе.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 3 =