Доктори потврдили примат

Дводневни Меморијални турнир „Алекса Стојменовић” завршен је јуче на Градском стадиону у Алексинцу.

Учествовало је девет екипа; седам их је било из Алексинца (Клинци 33, #За Алексу, Брђанка кидс, Доктори ЏБ – Колор 018, Фула ганг, Ћукс #33, Треће полувреме) и по једна из Житковца (Морава) и Трњане (Борац).

У четвртфиналу Ћукс #33 је са 6:1 победио Клинце 33, док је Морава против Борца славила резултатом 7:1. Доктори  ЏБ – Колор 018 су у полуфиналу са 3:1 савладали Мораву, а меч између екипа Ћукс #33 и #За Алексу завршен је без победника – 1:1. После пенал-рулета Ћукс #33 је славио са 5:4.

У мечу за треће место Морава је надвисила екипу #За Алексу победивши са 3:1.

А у великом финалу Докори  ЏБ – Колор 018 са 4:2 победили Ћукс#33 и тако освојили турнир и  новчану  награду у износу од 45.000 динара. Из победничке екипе су и најбољи актери финала – Славко Ђорђевић је проглашен за најбољег играча, док је Никола Стојановић награђен као најмлађи играч.

Друго место и новчана награда од 25.000 динара припала је екипи Ћукс #33, а из ове екипе је и најбољи играч меморијала – Милош Станковић који је награђен статуетом. 

Треће место и новчану награду од 20.000 динара освојила Морава, чији је голман Никола Станисављевић понео тититула најбољег голмана турнира. И он је награђен статуетом.

Осим новчаних награда, екипе које су освојиле прва три места дароване су и пехарима, а њихови играчи златним, сребрним и бронзаним медаљама. Ове награде, као и статуете за најбољег играча и најбољег голмана турнира обезбедио је Спортско-рекреативни центар Алексинац (СРЦА).

− Пуни смо утисака и поносни што смо играли за Алексу  и што је његов лик протеклог викенда био свуда по терену. Због њега је, чини се, и трава на стадиону била зеленија, лопта бржа и старт блажи − каже Никола Костић,  један од организатора Меморијала „Алекса Стојменовић“. – Чување успомене на нашег друга је обавеза свакога од нас којима је фудбал у срцу, као што је њему био. У овом окупљању душа уједињени смо заједничком тугом, али је утеха да ће овај турнир заживети и подсећати нас на њега − закључио је на крају Костић.


Доктори на пет страна

Доктори су овог лета, као што смо већ објавили, освојили Ноћни турнир у Прћиловици и сада Меморијал „Алекса Стојменовић”, а учествују на још три турнира, и то у Горњој Топоници, Каонику и Доњој Трнави.


Фотографије: Михајло Илић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen + ten =