Догађај за памћење и причу (ФОТО+ВИДЕО)

Чланови Савеза за школски спорт, као и ученици алексиначких основних школа и чланови Атлетског клуба Напредак посетили 18. Светско првенство у атлетици које је протеклог викенда одржано у Београду.

− Импресиониран сам оним што сам видео на Светском првенству. Био је то судар атлетске елите са свих меридијана, атлетски спектакл за сећање и причу. Импресије су фантастичне, а утисак неописив − каже у разговору за наш портал председник Савеза за школски спорт Марко Терзић.

И млада и талентована атлетичарка алексиначког Напретка, Марија Живковић, одушевљена је атмосфером и одличном организацијом ове величанствне спортске манифестације.

− Почаствована сам позивом да присуствујем највећем светском атлетском првенству. За мене је то посебно значајно јер сам могла да видим неке од најбољих атлетичара света који су на мене оставили велики утисак. Посета овој манифестацији утицаће на то да и у наредом периоду наставим да се интензино бавим атлетиком − истиче Марија.

 

 


Брзином до звезда

Данас истиче рок за пријаву екипа основних школа за учешће у пројекту „Брзином до звезда” који реализују Српски атлетски савез и Савез за школски спорт општине Алексинац. Ради се о екипама које ће чинити ђаци трећег и четвртог разреда у мушкој и женској конкуренцији које треба да буду селектоване на такмичењима у оквиру школа. Трчи се на 40 метара, а 16 такмичара – осам дечака и осам девојчица из сваке пријављене школе, учествоваће на општинском финалу које ће бити одржано у понедељак, 28. марта у Алексинцу.


Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − four =