Додељена награда за најуређенији штанд на Фестивалу меда

Данас се завршава тродневни XVI Фестивал меда који се поводом Младенаца одржава у главној алексиначкој улици и ово је јединствена прилика где грађани могу да набаве мед провереног квалитета директно од пчелара.

Ове године мед и своје производе од меда изложило је шест пчелара, а на иницијативу Радио Алексинца Удружење „ДАРСˮ и Друштво пчелара Алексинац су установили Признање „Војислав Стојановићˮ које је данас додељено за најуређенији штанд на Фестивалу меда. Жири није имао нимало лак задатак, али је већином гласова ово признање додело Пољопривредном газдинству Димитријевић из Доњег Крупца коме је плакету уручио председник општине Алексинац Далибор Радичевић након обиласка штандова фестивала у пратњи председника СПОС-а др Родољуба Живадиновића. По мишљењу жирија другопласирани  је штанд пољопривредног газдинства Ристић из Житковца.

– Ово признање ми значи пуно, поготово што је Војкан био примар нама младим пчеларима како треба да се понашамо са муштеријама, како да уредимо своје штандове и да на што бољи начин презентујемо своје производе– рекао је Урош Димитријевић, овогодишњи добитник награде.

Поред ових, током сајма мед су изложили и газдинство Ранђеловић, Пчеларска кућа Николић, Газдинство Ђорђевић и Пчеларска фарма Стојановић. Осим њих свој продајни штанд имало је и Југо биље из Крагујевца, произвођач чајева.

Током Фестивала меда, а поводом Младенаца, чланице Удружења “Супер жене” из Тешице данас су се прикључиле овој манифестацији и пролазницима у граду делиле младенчиће.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 15 =