Добар улов и поред лошег времена

Клуб спортских риболоваца „Трњане” је током минулог викенда, тачније у недељу, организовао своје 18. по реду појединачно клупско првенство сениора у спортском риболову, у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак”. Овом приликом на Бованском језеру такмичило се 15 чланова овог клуба.

Због неповољних временских услова, кише и грмљавине, такмичење није трајало предвиђених 4 сата пецања, већ је морало бити прекинуто после 2 сата и 50 минута, када су пососле мерења улова проглашени победници.

Прво место је освојио Дарко Јовчић из Прћиловице са упецаних 3.480 грама рибе, друго пласирани је Ивица Петровић из Алексинца са упецаних 2.680 грама рибе, док је треће место заузео Срђан Јашаревић из Алексинца са упецаних 2.300 грама рибе.

Победник је награђен великим прелазним пехаром, а сва тројица су освојила и по пехар, медаљу и диплому за освојена прва три места.

− Риба је солидно радила упркос неповољним временским условима. Кад је почело да грми почели су да „гризу” крупнији комади рибе, али  због безбедности такмичара морало је да се прекине даље пецање и да се измери улов до прекида. Углавном се пецала деверика, бодорка, понеки цверглан (било је и крупнијих комада), сунчица, бандар и беовица− појаснио је Мића Димитријевић, председник КСР „Трњане”

Како традиција налаже, после такмичења сви учесници су се дружили уз добар пасуљ из казана.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × five =