Cvetin

До витамина кроз игру

У оквиру пратећег програма Зимског позоришног фестивала за децу љубитељи ове уметности у суботу увече имали су прилику да погледају врло занимљив комад под називом „Витамини здрави фини”. Свој четрдесетпетоминутни наступ Цветин Аничић из Шида, који је и аутор текста, редитељ и костимограф, искористио је да на један духовит начин деци презентује оно што је здраво у исхрани и да ово предавање не буде сувопарно, а да деца кроз смех и кроз игру и весеље добију сазнања о овој теми.

Ова монодрама је настала пре три године на фестивалу „Змајевих дечијих игара” у Новом Саду и према неким подацима до сада је извођена педесет пута а, по речима, аутора играна је и у иностранству.

Cvetin

‒ Битно је шта деци пласирате и на који начин од најранијег узраста. Рецимо ако им од раног детињства пуштате Моцарта, они ће слушати Моцарта – објашњава Цветин и додаје да је он нашао добар пут да кроз своју визуелну игру малишанима представи значај здраве исхране.

‒ Дешавало се рецимо да деца огладне одмах после представе или да траже броколи, кувану боранију. После, рецимо, годину дана добио сам цртеже деце која су ми нацртала кувара, што ме исто јако обрадује, значи да ја и визуелно остављамо утисак – каже наш саговорник.

Цветин Аничић је дипломирао на Националној академији за позоришну и филмску уметност у Софији на одсеку луткарство, али је за сада без професионалног ангажмана у неком од наших луткарских позоришта.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × four =