goca_trzan_za_pokrivanje1

Do sledeće godine – Goca Tržan zatvorila kulturno leto u Aleksincu

Pripremio Milan Vlajić

Skoro mesec i po dana, počev od 15. jula, Aleksinčani su mogli da prisustvuju brojnim predstavama, koncertima, književnim večerima i projekcijama filmova u sklopu kulturnog leta, koje je završeno ovog vikenda.

Letnji kulturni program organizovalo je Gradsko pozorište „Teatar 91“, a direktorka ovog pozorišta Milena Rašić, za Radio Aleksinac kaže da se građani, s obzirom na uspešnost projekta, i ubuduće mogu nadati sličnim dešavanjima.

– Imali smo preko 30 programa u periodu od 15. jula do 28. avgusta i bilo je sadržaja za sve uzraste, počev od predstava za decu, filmova i crtanih filmova, preko pozorišnih predstava, pa do folklornih koncerata čiji je domaćin bilo Gradsko kulturno-umetničko društvo „Aleksinac“. Ovim smo pokušali da Aleksinčanima ponudimo letnji program i da im upotpunimo vikende. Procena je da je projekat ove godine prvi put urađen uspešno. Ovo je bio test i proba da vidimo da li to ima smisla raditi, ali kako je sve ispalo kako treba, nadamo se da ćemo ubuduće raditi isto kao što smo radili i do sada.

Poslednji u nizu koncerata u sklopu kulturnog programa održan je sinoć na TAŠ-u, a nastupila je pevačica Goca Tržan. Brojna publika svih uzrasta pevušila je poznate hitove ove pevačice, a mogle su se čuti i pesme Tošeta Proeskog, grupe TAP 011, Poslednje igre leptira i Bjelog dugmeta. Ovo je bio pevačicin drugi nastup u Aleksincu, ali kako ona kaže i prvi veliki koncert pred aleksinačkom publikom.

– Predivno je bilo, moj menadžer je išao da slika sa tribina i kaže da je bilo nestvarno mnogo ljudi. Ja sam vrlo srećna i zadovoljna. U principu, ono što je veoma bitno jeste da si siguran u svoju muziku i da je ti voliš. Da je ne praviš zato da bi se nekom inatio, već zato što ti voliš. Ja volim ovo što radim i meni je veoma lepo kad izađem na binu, pa mislim da odatle proizilazi ovakva atmosfera kakva je bila večeras. Moram da se zahvalim opštini Aleksinac i svima koji su bili deo ove organizacije.

Bilo da je u pitanju mejnstrim ili alternativna muzika, Aleksinčani su i ovoga leta pokazali da publike ima. Nadamo se da su to prepoznali i organizatori, te da će ubuduće biti više muzičkih, ali i ostalih kulturnih dešavanja u našem gradu.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six − five =