Do sajma preko interneta

Trenutna epidemijska situacija već drugu godinu zaredom onemogućava održavanje velikih skupova  i sajmova, a samim tim utiče na razvoj privrede i poljoprivrede.

Međutim, u mesecu u kojem je inače održavan najveći agrobiznis događaj na ovim prostorima – Međunarodni poljoprivredni sajam, Novosadski sajam na platformi ExpoOnline.rs, organizuje Dane poljoprivrede onlajn.

Četiri dana, od 18. do 21. maja, biće prilika za još jednu promociju srpskog agrara, kao i proizvoda, usluga, saznanja i iskustava iz inostranstva. Mogućnost da se predstave u onlajn okruženju imaće i pojedinci kao i predstavnici firmi koje se bave agrarom – od proizvođača do prerađivača, finansijskih institucija, organizacija i udruženja. Pored izlagača iz Srbije, nastupiće i firme iz Češke, Španije, Rumunije, Holandije i Hrvatske.

Posetiocima Dana poljoprivrede onlajn će, između ostalog, na virtuelnim štandovima biti predstavljena poljoprivredna mehanizacija, traktori, kombajni, priključne mašine, oprema za navodnjavanje, sredstva za zaštitu bilja, najnovije tehnologije u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Događaje će, između ostalih, organizovati Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo za brigu o selu, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Privredna komora Vojvodine, Grad Novi Sad, Fondacija “Prosperitati”, kompanija Kite DOO.

Tokom Dana poljoprivrede onlajn kompanija Agropanonka organizuje Poklon igru u kojoj je glavna nagrada traktor „Belarus 82.1“.

Zemlja partner Dana poljoprivrede onlajn je Češka Republika, a Zlatni sponzor Al Dahra.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 × four =