До сајма преко интернета

Тренутна епидемијска ситуација већ другу годину заредом онемогућава одржавање великих скупова  и сајмова, а самим тим утиче на развој привреде и пољопривреде.

Међутим, у месецу у којем је иначе одржаван највећи агробизнис догађај на овим просторима – Међународни пољопривредни сајам, Новосадски сајам на платформи ExpoOnline.rs, организује Дане пољопривреде онлајн.

Четири дана, од 18. до 21. маја, биће прилика за још једну промоцију српског аграра, као и производа, услуга, сазнања и искустава из иностранства. Могућност да се представе у онлајн окружењу имаће и појединци као и представници фирми које се баве аграром – од произвођача до прерађивача, финансијских институција, организација и удружења. Поред излагача из Србије, наступиће и фирме из Чешке, Шпаније, Румуније, Холандије и Хрватске.

Посетиоцима Дана пољопривреде онлајн ће, између осталог, на виртуелним штандовима бити представљена пољопривредна механизација, трактори, комбајни, прикључне машине, опрема за наводњавање, средства за заштиту биља, најновије технологије у области пољопривредне производње.

Догађаје ће, између осталих, организовати Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарство за бригу о селу, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, Привредна комора Војводине, Град Нови Сад, Фондација “Просперитати”, компанија Ките ДОО.

Током Дана пољопривреде онлајн компанија Агропанонка организује Поклон игру у којој је главна награда трактор „Беларус 82.1“.

Земља партнер Дана пољопривреде онлајн је Чешка Република, а Златни спонзор Ал Дахра.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight + 13 =