До пензионерских картица на два начина

Пријава за пензионерске картице почело је данас, а сви који су остварили право на пензију моћи ће да се пријаве за картице на сајту Фонда за пензијско и инвалидско осигурање или у филијалама Фонда ПИО.

За пријаву је потребна само лична карта, а читава процедура траје до два минута. Картице ће се издавати сукцесивно, како буду израђиване, како би до 1. октобра сви корисници пензија који се пријаве имали своје пензионерске картице. Они пензионери који већ опоседују картице мораће и они да поднесу захтев за нове, јер старе неће важити од јесени, већ само нове картице.

− Ми смо хтели да то радимо, да олакшамо пензионерима, међутим, они нису одобрили. Речено нам је да то искључиво ради ПИО фонд. По мени, председник је обећао када је први пут промовисао ову картицу да ће све апотеке бити са неким попустом, један до два посто, затим велики маркети, а њихов списак ће да изађе накнадно. Можда ће да буде попуст и за превоз, али то зависи од локала − рекао је Слободан Вучковић, председник Удружења пензионера Алексинац.

Ове картице имају за циљ да пензионерима омогуће попусте при куповини и плаћању услуга, а свако ко се пријави за картицу имаће попусте у разним трговинским ланцима и продавницама, ресторанима, салонима, музејима, позориштима…

Пензионерске картице нове генерације ће осим доказивања статуса пензионера, што је омогућавала и претходна картица, бити коришћене, како наводе на сајту Фонда, за нове погодности и значајно ће утицати на побољшање материјалног статуса пензионера и корисника осталих права из пензијског и инвалидског осигурања.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =