DS i DSS

Ђурђевдан слава и политичких партија

Општински одбори две опозиционе партије у Алексинцу, Демократске странке и Демократске странке Србије, данас су обележиле страначку славу Ђурђевдан.

У Демократској странци, чији су чланови и симпатизери, празник обележили у страначким просторијама, поручују да су на државном нивоу након осипања једног дела чланства које је „увек уз владајућу коалицију” успели да се консолидују и да после избора Милоша Јовановића за новог председника ова партија креће једним новим путем. Лидер алексиначких демократа и некадашњи председник општине Иван Димић каже да уз очувано чланство још од времена Војислава Коштунице настављају да чувају дводеценијску традицију, али уз другачији начин рада.

‒ У Алексинцу је ситуација таква да заједно са другим опозиционим странкама покушавамо да се изборимо са влашћу и неразумним поступцима које ова власт ради и то највише покушавамо у Скупштини, што нажалост грађани могу мало да виде. План је да се што више наших активности представи грађанима општине Алексинац, да покушамо да докажемо оно што тврдимо сваког дана, да је ова власт врло штетна по општину Алексинац. Да тиме створимо услове да на неким следећим изборима у овој општини буде боља власт и да Демократска странка Србије, колико то буде могла и колико то грађани оцене, буде део те нове власти – поручио је Димић. 

Своју страначку славу у сличном расположењу, у просторијама странке у згради бившег Комитета у главној улици, обележио је и алексиначки ДС.

‒ Између две славе Демократска странка је била веома политички активна у оквиру одборничке групе ‘Одговорно за Алексинац’. Боримо се за равноправност, за једнакост свих грађана општине Алексинац, за бољу будућност општине Алексинац. Надамо се да ће у неком наредном периоду грађани Алексинца заиста увидети ко се бори за њих, а најновија дешавања у вези са сечом дрвећа управо показују да су Демократска странка и ‘Одговорно за Алексинац’ избор грађана којима је Алексинац у срцу – рекао је лидер Демократске странке у Алексинцу, Бобан Ранђеловић. 

Ове две партије у алексиначком парламенту чине најбројнију, деветочлану опозициону групу „Одговорно за Алексинац”. ДСС има пет представника, док ДС у локалном парламенту партиципира са три одборника.

На насловној фотографији Иван Димић и Бобан Ранђеловић, фото из архиве 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen − 10 =