Privredna komora Srbije

„Ђорђе Вајферт” житковачком „Новитету”

Међу петнаесторо добитника Националне награде за друштвено одговорно пословање „Ђорђе Вајферт”, коју додељује Привредна комора Србије, нашла се и фирма „Новитет” из Житковца. „Новитет” је један од пет награђених у категорији малих и микро привредних друштава.

Novitet Ова фабрика конфекције на тржишту послује дуже од 40 година, а рад је започела као кројачка радња 70-их година прошлог века. Тренутно има више од 30 стално запослених радника, који делатност обављају на површини од две хиљаде квадрата, колико заузимају производни погон и складиште.

У фирми су посебно поносни што поседују три стандарда квалитета, међу којима је и онај за заштиту животне средине.

‒ Наш пројекат подразумева израду артикала од текстилног отпада, а те производе донирамо угроженим групама у локалној заједници. Тако да је поред заштите животне средине присутан и добротворни рад – објашњава Бранка Јовановић, менаџер логистике и маркетинга у „Новитету” и додаје да је добијена награда велики подстрек за колектив, с обзиром да у нашем друштву заштита животне средине и друштвени рад нису најпопуларније теме. 

Novitet

Награде је додељена и у категорији средњих и великих компанија, а поред „Новитета”, Привредна комора Србије у овогодишње добитнике уврстила је и Телеком Србију, ДМ дрогерију и Металац.

‒ С обзиром да је награда национална, доноси разне бенефите, бар смо тако чули од људи који су ранијих година добијали награде – кажу у „Новитету” и додају да се надају бољој позицији у друштву, али и међу пословним партнерима. 

Награда Ђорђе Вајферт додељује се бијенално од 2007. године компанијама и организацијама које су показале највећу посвећеност принципима друштвене одговорности у Србији. У саставу жирија били су представници Привредне коморе Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства привреде, Министарства заштите животне средине, Јавног медијског сервиса Србије и цивилног сектора.

Фото са насловне: званични сајт Привредне коморе Србије 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =