Ђаци у кући књига и знања

Једна од активности Библиотекe „Вук Караџић” у Алексинцу је и популарисање књига код најмлађих. У оквиру ових активности данас у просторијама ове установе боравили су основци из школе „Аца Синадиновић” из Лоћике. Ово је прва школа са сеоског подручја која је у овој школској години посетила Библиотеку, а планирано је да у наредном периоду будe организован боравак ђака и из осталих школских установа.

Овом приликом разговарало се о актуелном конкурсу „Знаменити Алексинчани и Алексинчанке”, који траје до краја школске године. Да је један од разлога ове посете и поменути наградни конкурс, потврдила нам је и руководилац Завичајног одељења Библиотеке „Вук Караџић” Александра Милошевић. Она је истакла да већ другу годину заредом се организује овакво такмичење и да су ученици данас имали прилику да се упознају са радом Завичајног одељења и фондом књига са којим располаже.

− Могли су да дођу и до неопходног материјала за припрему својих радова са којим ће се пријавити за награди конкурс. Теме за овогодишњи наградни конкурс у категоријама основних и средњих школа су генерал Михајло Рашић и сестра Даница и Љубица Јанковић – казала је наша саговорница.

Права учешћа имају ученици свих основних и средњих школа са подручја општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 9 =