„Дивацˮ и у Трњану

Иако је био заказан за прошлу суботу, због временских услова завршетак једног од шест пројеката које суфинансира фондација „Ана и Владе Дивац” уприличен је јуче. У току пројекта неформалне групе „Млади из Трњане”, под називом „Сви на терен”, од добијених средстава направљени су и постављени кошеви на терену иза основне школе у Трњану, а целокупни пројекат завршен је турниром у баскету 3 на 3.

На позив „Младих из Трњанеˮ одазвало се 12 екипа старијих и четири екипе младих, односно баскеташа до 15 година старости, а међу њима нашло је се и десетак такмичара за шутирање тројки.

У категорији младих, најуспешнија је била екипа под називом „Институција”, друго место су заузели „Клинци”, док је бронза отишла у руке екипи „Спасини унуци”. Када је реч о старијим баскеташима , треће место заузела је екипа „Но лајфер”, сребро је припало „Багдали” док су победници овог турнира „Баскет брадарси”.

Поред турнира у баскету организовано је и такмичење у бацању тројки, а овог пута најуспешнији са линије 6.75 био је Димитрије Стојадиновић. Друго место заузео је Раде Декић, док је бронзана медаља припала Николи Микићу.

Испод нових кошева одржано је и интерно такмичење екипа из Трњана. Након пар мечева, међу домаћинима, била је најбоља екипа „Професори и матуранти” и њима су припале златне медаље. Сребро у овој категорији је отишло у руке члановима екипе „Моћни момци”, а бронзаним одличјем задовољила се екипа „Динг донг”.

Након одржаног турнира, међу организаторима било је видно задовољство како бројем пријављених екипа, тако и самим током такмичења, па се са сигурношћу може очекивати да овај турнир у баскету постане традиционални.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 4 =