На 13. Купу 13 екипа

На Бованском језеру јуче је одржан 13. по реду Међународни куп у спортском риболову „Трњане 2019”, а целокупно такмичење било је у знаку броја 13, јер су са обале своје удице забацили такмичари 13 екипа.

Једнa екипа је дошла из Северне Македоније, а остале 12 из Србије, односно из Алексинца, Параћина, Неготина, Зајечара, Књажевца, Сврљига, Ниша, Прокупља, Кладова, Ћићевца и домаћина Трњана.

Након целодневног пецања прво место освојила је екипа ОСР „Гиборт” из Кладова са 8.500 грама упецане рибе, друго место припало је екипи ОСР „Мрена” из Параћина са 6.420 грама улова, а трећепласирана је екипа СУР „Риболовац” из Алексинца чији је улов мерио 6.680 грама.

Услови за пецање су били екстремни јер се водостај језера за неколико дана много повећао. Пецано је под посебним околностима у сва три сектора и упркос тим условима ухваћена је солидна количина рибе рекао је Мића Димитријевић, председник Клуба спортских риболоваца „Трњане”.

Први на писти био је Драган Владисављевић из екипе ОСР „Гиборт” из Кладова и он је упецао 4.190 грама рибе па је самим тим и понео титулу појединачног победника.

У чуваркама такмичара на овом надметању нашле су се пре свега деверика, бодорка и понека беовица, односно врсте рибе које су овом приликом највише „радиле”.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − six =