Дете је дете, да га волите и разумете

Мозгово, Суботинац, Бујмир, Глоговица, Житковац, Горње Сухотно, Прћиловица, Лужане, Нозрина, Моравац, Житковац и Алексинац – то су места која су угостила песничку екипу у оквиру Дечје недеље. Екипу су чинили: Љиља Крстић, Тања Ђурић, Светлана Биорац Матић, Виолета Јовић, Бошко Ломовић, Александар Коцић и Власта Н. Ценић.

Ови признати ствараоци за децу, неки право из читанке и лектире, дошли су да деци алексиначке општине улепшају Дечју недељу, која се традиционално обележава у првој недељи октобра. Деца су уживала уз песме у којима су они главни јунаци. Свуда су гостима приредили срдачан дочек. Школе су биле свечано дотеране, деца радознала, а просветни радници задовољни пруженим садржајем. Тако је остварен циљ, слоган овогодишње манифестације: „ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ, ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ”. Ово су стихове великана поезије за децу Љубивоја Ршумовића.

И ова Дечија недеља била је прилика да децa остану у средишту друштвених настојања да буду заштићена и срећна, да живе у подстицајном, здравом и сигурном окружењу. Закључак свих сусретања био је да деци треба да свака недеља буде као ова, празнична.

Књижевни програм Дечје недеље  успешно је организовао  Центар за културу и уметност у сарадњи са Градским позориштем Театар 91.

Власта Н. Ценић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − 14 =