Деда Мразови посетили малишане у болници

Данас је посебно свечано било на дечјем одељењу Опште болнице у Алексинцу, јер су малишанима, који се због болести тренутно налазе на лечењу у овој установи, дошли у посету Деда Мразови.

Они су били из редова Горске службе спашавања Србије, а поклоне су донели спустивши се са крова зграде и преко терасе изненадили малишане који су се нашли у болничким собама. Био је то срећан тренутак не само за децу већ за све учеснике у овој акцији.

− Ово је трећа година да ГСС учествује на оваквом типу акције. Оно што  смо радили, кренули смо из Новог Сада и Београда, спустили се на југ Србије, део ове акције спроводимо заједно са компанијом „Фази”. Укупно обилазимо 11 градова у земљи. Ово је нешто тотално другачије од онога што ми радимо на дневном нивоу, али нам је просто уживање да можемо да помогнемо деци која се нажалост налазе у болницама у овом временском периоду и да им донесемо осмех на лице − рекао је  овом приликом Урош Смиљанић, начелник ГСС Ниш.

У оквиру ових посета малишанима биће подељено укупно 500 пакетића које је обезбедила компанија „Фази” из Ниша. Представник ове фирме, маркетинг менаџер у компанији Невена Ђорђевић, је изразила задовољство данашњим дешавањем у Алексинцу и најавила поновни сусрет.

− И ове године компанија „Фази” у сарадњи са ГСС наставља петогодишњу традицију доделе пакетића деци која празнике проводе у болницама. Захваљујући посвећености чланова ГСС и подршци директора и особља свих болница, сваке године стварамо посебне тренутке за децу. Планирамо да ову акцију наставимо и наредних година − поручила је наша саговорница.

И домаћини на дечијем одељењу Опште болнице у Алексинцу су се потрудили да Деда Мразеве дочекају у празничном амбијенту и расположењу.

− Ово је једна прелепа акција. Заиста нас је и време послужило, предивно је, и деца су задовољна, а пакетићи ће бити подељени и деци која се тренутно налазе у диспанзеру на прегледу. Биће довољно пакетића и за њих да се обрадују. По лепом времену људи су поделили пакетиће, кроз терасу су се попели. То је за децу стварно, и за нас одрасле, а камоли за децу, заиста фасцинантно − каже в.д. директора Здравственог центра др Горан Видић.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 4 =