Дебитант који обећава

Звезда, новоформирани клуб малог фудбала из Горњег Љубеша, пријатно је изненадио своје навијаче, али и све већи број поклоника футсала у нашем крају.

Иако дебитанти у Регионалној лиги – Север, Горњољубешани зимују на седмом месту са десет бодова и уз гол-разлику плус шест (44:38). Забележили су три тријумфа (Минерс 11:5, Темнић 9:0, Бор 11:8), четири пораза (Копаоник 5:0, Тимакум 3:1, Расадник 3:1, Брђанка 8:5) и реми (6:6) против јесењег шампиона, Тимока 2013 из Зајечара, што је заиста било прворазредно изненађење.

КМФ “Звезда”

− Тренутним пласманом смо задовољни мада је чињеница да смо неке утакмице могли и боље да одиграмо. Наравно, као екипа морали смо да платимо и данак неискуству. Без обзира на противника, и до сада и убудуће ми у свакој утакмици идемо на победу − каже Стефан Тодоровић, секретар КМФ Звезда, и наглашава да је екипа састављена од младих и талентованих футсалераод којих се очекује да у наставку првенства пруже свој максимум. − Амбиције у пролећном делу шампионата су да што боље играмо и да се, ако се укаже прилика, умешамо у борбу за врх табеле. Дугорочни план је да кроз сезону или две наш клуб игра у вишем рангу,ово тим пре јер по квалитету играчког кадра то и заслужујемо − истиче Тодоровић.

Футсалери Звезде, који када су домаћини своје утакмице играју у Хали спортова у Алексинцу, ускоро почињу припреме за наставак првенства које ће стартовати за нешто мање од месец дана, тачније 22. фебруара.

У првом пролећном колу Звезда ће играти у Мајданпеку против Минерса.


Први стрелац лиге

Најбољи стрелац Регионалне лиге – Север у јесењем првенству је играч Звезде Славко Ђорђевић који је на шест утакмица постигао 15 голова! Највише голова, чак пет, дао је на утакмици против Темнића.


Горњи Љубеш – најфудбалскије село у Србији

Према незваничним подацима из последњег пописа, у педесетак домаћинстава у Горњем Љубешу живи око 150 житеља.

Оно по чему се ово лепо мораваско село издваја су, веровали или не, чак три фудбалска клуба! Наиме, осим КМФ Звезда и ФК Црвена звезда, која се такмичи у Општинској лиги, овде је и седиште Удружења фудбалских ветерана Србија.

ФК Црвена звезда

Иста ситуација била је и крајем минулог века. Поред Црвене звезде, овде су боравиште имали и ФК ветерана Југославија и ФК Змај.

Када се све ово има у виду, Горњи Љубеш би, вероватно, могао да понесе епитет најфудбалскијег села у Србији.


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − fifteen =