„Дар за дечији осмех” доноси дух празника

Хуманитарна акција „Дар за дечији осмехˮ биће одржана и ове године током новогодишњих и божићних празника. Као и до сада, волонтери Омладинског клуба Алексинац са сарадницима прикупљају добровљне прилоге грађана у виду обуће, одеће и школског прибора. Током акције прикупљају се искључиво неновчана средства, а гардероба и обућа која се донира мора бити опрана и у употребљивом стању.

− Идеја акције је да се у време даривања, у току новогодишњих и божићних празника деци из социјално угрожених породица обезбеде пакетићи и гардероба, те да се на овај начин малишанима измами осмех на лице и унесе дух празника у њихове домове − истичу представници Омладинског клуба.

Све прикупљење донације биће поклоњене малишанима из социјално угрожених породица, удружењу МНРЛ Алексинац, Основне школе „Смех и Суза”, док ће се одређен број пакетића делити у оквиру акције Црвеног Крста Алексинац „Један пакетић много љубави”.

Поред волонтера Омладинског клуба Алексинац, у акцију су се укључили и Каритас Алексинац, Црвени Крст Алексинац, Центар за културу и уметност Алексинац, Основна школа „Љупче Николић” и Алексиначка гимназија.

Овогодишња акција одржаће се 26., 27. и 28. децембра у период од 10 до 16 часова у холу Дома културе.

Насловна фотографија из архиве.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =