Данас ваучери, за десетак дана и спортска опрема

Представници 18 месних заједница који су конкурисали на основу Јавног позива Канцеларије за младе општине Алексинац за доделу спортске опреме у виду столова за стони тенис, кошаркашких табли са обручима и фудбалских (рукометних) голова у пару данас су потписали уговоре и добили ваучере за опрему, док ће опрема стићи за десетак дана.

Представницима месних заједница ваучере је уручио председник општине Алексинац Далибор Радичевић.

− Сви ми знамо да месне заједнице немају довољно средстава да из својих извора уреде село онако како би желели. Суштина ове акције јесте да Општина Алексинац, а у сарадњи са вама, проба да створи што боље и што квалитетније услове за живот пре свега на сеоском подручју, јер су данас овде углавном месне заједнице са сеоског подручја − рекао је председник Радичевић пре свечаног уручења.

Трочлана комисија одлучила је, да у складу са финансијским могућностима, по пар голова за мали фудбал добију месне заједнице Копривница, Радевац, Делиград и Доњи Крупац.

Колико је значајан овај вид помоћи чули смо од Небојше Стојковића, представника месне заједнице Корман која је добила кошаркашку таблу.

− Донација је супер, један кош смо добили, а надали смо се за два, али добро. Добићемо и други надамо се. Што се тиче омладине, наши омладинци су врло активни у свим погледима, тако да се за њих и боримо − каже Стојковић.

Поред Кормна, кошаркашке табле са обручима подељене су и месним заједницама у Глоговици, Тешици, Јаковљу, Корману, Срезовцу, Горњем Љубешу и Горњој Пешчаници.

Столовима за стони тенис поновиле су се месне заједнице Доњи Адровац, Горњи Крупац, Рсовац, Крушје, Станци, Велики Дреновац и Гредетин. Колико је значајно што ће један сто стићи у Гредетин чули смо од председника тамошње месне заједнице Новице Стевановића.

− Ово је јако битно за младе како би имали разоноду, да утроше време на паметнији и здравији начин. На тај начинни се склонил од лошег друштва, од алкохола, дувана и мени лично је драго због њих. Сређујемо салу код игралишта, реновирамо је сами, кречимо и глетујемо, да би млади имали неки свој кутак − задовољно објашњава Стевановић.

Како наводе у Канцеларији за младе, циљ овог конкурса је повећање броја младих који се рекреативно баве спортом, тако да сва опрема која се додељује није за професионално, већ за рекреативно бављење спортом младих.

На Јавни позив Канцеларије за младе стигао је 21 захтев, али средстава у буџету Општине је било само за 18 месне заједнице. Међутим, као се чуло током данашње поделе, изаћи ће се у сусрет и осталим захтевима, а ту опрему ће обезбедити Спортски рекреативни центар Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 − ten =