Dveri

Данас у Алексинцу: Двери уз потписе и о политици власти

На данашњој конференцији за медије Српског покрета Двери у Алексинцу, која је била заказана поводом породичног каравана бојкота под симболичним називом „Ослобођење”, који је био смештен на алексиначком шеталишту, професорка Тамара Миленковић Керковић, потрпедеседник Српског покрета Двери и администратор Градске организације Двери Ниш, објаснила је присутним новинарима циљ и назив оваквих акција које спроводе широм Србије.

Kerković ̶ Окупиране су институције Србије најгорим и најбахатијим кадровима. Само у Влади Србије имамо три министра са лажним дипломама и са плагираним докторатима. Имамо министре који вређају новинаре, који се у медијским кућама понашају катастрофално. Окупирано Косово и Метохија, ево видите и да су финансијски токови окупирани, продата је Комерцијална банка за скандалозно низак износ. Српски покрет Двери је у овој кампањи, пре свега, да би обавестио грађане Србије о својој политици у 55 мера о унапређењу живота у Србији – казала је професорка и додала да је промовисање породице окосница и срж политике Двери. 

Она је објаснила и други разлог гостовања каравана Двери у Алексинцу, напоменувши да ова политичка партија није против миграната, већ против људи који нису избеглице социјалног карактера, већ су мушкарци који могу да буду војни обевезници и наводно су они ту да промене демографску слику Европе и Србије.

̶ Караван Двери је ту да би грађане Србије обавестио о катастрофалној мигрантској политици власти која планира да преко 600 хиљада миграната, на основу тајних споразума које је ова влада потписала са Аустријом и другим земљама Европске уније, на основу споразума о реадмисији, врати у наша испражњена села и градове Србије. Због тога смо ту да грађанима Србије понудимо да потпишу петицију против мигрантске политике власти – казала је Тамара Миленковић Керковић присутним представницима медија и окупљеним грађанима. 

У име Општинског одбора Двери у Алексинцу медијима се обратио доктор Драган Бранковић који је казао да је одзив Алекиснчана, када је у питању потписивање „антимигрантске петиције” изнад очекивања и то је поткрепио тврдњама чланова каравана да је до сада прикупљен највећи број потписа у једном месту откако је он почео да се креће у Србији. Осврћући се на ситуацију у Алексинцу др Бранковић је казао да је она економски врло лоша.

̶ Навешћу вам само два примера, 2012. када је Српска напредна странка дошла на власт у овом граду, а и у целој Србији, у Алексинцу су постојале две ‘секонд хенд’ радње за продају половне и оштећене гардеробе из западне Европе, данас их има 12. Исте године било је шест или седам кинеских радњи, сада их има само три, значи грађани Алексинца немају више новца да купују ни код Кинеза – казао је др Бранковић и додао да су у његовом селу где живи, Рутевцу, прошле године затворене три велике фарме и људи су отишли у Немачку да возе камионе за 1.500 евра, упитавши се зашто неке наше породице овде од поштеног рада не би могле да зараде 1.500 евра месечно. 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =