Да се боље видимо

У организацији Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, а у сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац сутра у суботу 30, октобра, биће одржана Ноћна акција. Она ће бити спроведена од 17 часова у пешачкој зони и у улици Момчила Поповића на више локација.

Главни циљ Ноћне акције је повећање безбедности код младих, пешака и бициклиста, јер ово су три најугроженије категорије  учесника у саобраћају у условима смањене видљивости (ноћни услови).

Као један од главних разлога њиховог страдања истиче се неуочљивост од стране других учесника у саобраћају (пешаци и бициклисти) као и недовољан ниво знања, ставови, искуства и спремности за вожњу у ноћним условима (млади).

У складу са наведеним, Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са локалним Саветима за безбедност, реализује пројекат у 20 локалних самоуправа, у којима поменуте категорије учесника у саобраћају највише страдања.

На основу анализа страдања, одредили су локације на којима највише страдају и на тим локацијама се реализују активности. Активности прати разговор са циљном групом као и подела промотивно-едукативних материјала ( мајице, ретррефлектујући прслуци, тракице, лампе, светла за бицикл, торбе са рефлектујућим елементима и др.) уз чије коришћење би се повећала видљивост и уочљивост од  стране других учесника.

Поред видљивости алкохол је један од најчешће евидентираних фактора настанка саобраћајних незгода са погинулим и повређеним лицима у ноћним условима.

Слоган „ Да се боље видимо“ треба да скрене пажњу циљној групи, да виде и да буду видљиви од стране других учесника, како би се избегле опасне ситуације.

Насловна фотографија: Илустрација (извор Гугл).

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 + 15 =