Цвеће на споменике у Чукуровцу и на Градишту

‒ Због ванредне ситуације изазване корона вирусом, принуђени смо да у великој мери редукујемо програм обележавања 1. априла – Дана омладинских радних акција, каже се, између осталог, у данашњем саопштењу које је на адресу наше редакције упутио Клуб бригадира „О′рук генерација” из Алексинца.

‒ Уместо трибине, изложбе фотографија и признања, издавања билтена и дружења некадашњих и садашњих учесника радних акција, делегација Клуба бригадира „О′рук генерација” посетиће сутра два спомен-обележја на подручју алексиначке општине и положити цвеће. Ради се о спомен-обележју у подјастребачком селу Чукуровцу где је 9. јула 1944. године основана једна од првих омладинских радних бригада у Србији и споменику скојевцу Аци Синадиновићу који је погинуо на Градишту, у атару села Врћеновице, а чије су име врло често носиле бригаде са подручја општине ‒ додаје се у саопштењу.

Иначе, Клуб бригадира „О′рук генерација” обновио је свој рад на дашњи дан пре седам година, а окупља некадашње учеснике омладинских радних акција, као и младе који су прошле и претпрошле године учествовали на еколошким акцијама на Копаонику и Ђердапу.

Спомен обележје у Чукуровцу (фотографија из архиве)

Насловна фотографија: архива.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 4 =