Цвеће на споменик првој бригади

У порти храма Светог Прокопија у Чукуровцу подно Јастрепца, у суботу је положено цвеће на месту где је пре 79 година формирана прва омладинска радна бригада у Србији.

− У Другом светском рату, у јеку седме непријатељске офанзиве, у завршници борбе против фашизма који, на жалост, није искорењен до данашњих дана, млади су тада овде у Чукуровцу јула 1944. формирали прву омладинску радну бригаду у Србији за помоћ грађанима у сакупљању летине. Тај гест није заборављен до данас. Скојевци и комунисти учинили су све за свој народ, а многи од њих платили животом − казао је за наш портал Душко Тодоровић, председник Клуба бригадира „О*рук генерација”. – Наш клуб ће чувати и неговати традиције добровољног омладинског рада. Наредне године у Алексинцу и Чукуровцу обележићемо велики јубилеј – осам деценија од формирања прве бригаде у Чукуровцу − истиче Тодоровић.

Цвеће на споменик положили су представници Клуба бригадира „О*рук генерација”, Клуба добровољних давалаца крви „Хумано срце” и Друштва „Рајевски-Вронски” из Житковца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × two =