Циљ „Мислише” је да се заволи математика

Данас, када се обележава Међународни дан математике, у неколико овдашњих основних школа одржан је основни ниво Математичког такмичења „Мислиша”, а у циљу да се ученицима приближи математика на један другачији начин, јер је према свему судећи она основа већине занимања у будућности.

„Мислиша” је национално математичко такмичење за ученике основних и средњих школа које организује Математичко друштвo „Архимедес” и циљ овог такмичења је популарисање математике, подстицање интересовања што већег броја ученика за математику, мотивисање ученика да математику уче са задовољством кроз решавање лепих и занимљивих задатака, развијање логичко-комбинаторних способности ученика, ширење математичке културе код младих, подстицање ученика на дубље усвајање садржаја школске математике и мотивисање за учешће на другим такмичењима.

− За разлику од класичног математичког такмичења овде су задаци логички, пре свега, и суштина и циљ овог такмичења је развијање логике код деце. Задаци су такви да деца не буду препаднута, већ да заволе математику, што је и циљ, да се развија логика код њих и да се заволи математика на један другачији начин, да то није само плус и минус, сабирање и одузимање, већ да је математика свуда око нас − рекла је учитељица Слађана Петровић, координатор „Мислише” у Основној школи „Љупче Николић”.

Како такмичње „Мислиша” има два нивоа, ученици који данас остваре максимални број поена такмичиће се и на републичком финалу које ће бити одржано средином маја у Београду.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 − 10 =