Циљ је јасан – Српска лига!

Једанаест победа и четири пораза, односно 33 бода, уз гол-разлику од 39 постигнутих и 19 примљених голова – то је, може се рећи, више него добар биланс фудбалера Моравице из Суботинца на крају јесењег шампионата Зоне Исток. Са два бода заостатка иза јесењег шампиона, Тимочанина из Књажевца, изабраници тренера Горана Чудића заузели су одлично друго место.

‒ Ово је јесен за памћење и најуспешнија полусезона од оснивања клуба давне 1947. године, каже Горан Миливојевић, председник ФК Моравице, која се у Зони Исток такмичи од њеног оснивања 2014/15. године. – Првопласирана екипа из Књажевца није боља од нас, што су смо доказали у међусобном сусрету када смо победили са 1:0. Осим Књажевчана и нас, озбиљни претенденти за сам врх табеле и пласман у виши ранг су и Хајдук Вељко из Неготина и бивши прволигаш Тимок из Зајечара који су на трећем, односно четвртом месту.

И претходних година Суботинчани нису крили амбиције за такмичење у Српској лиги, међутим, како каже наш саговорник, озбиљна препрека је недостатак одговарајуће инфраструктуре.

‒ Сада смо на путу да и тај проблем решимо. Наиме, у атару Суботинца 1. септембра је почео површински ископ уљних шкриљаца. Са Рудником Боговина постигли смо договор да јаловину, тј. земљу коју копају, довозе испод нашег игралишта. На тај начин стварамо услове за изградњу трибина, односно стадиона, што је један од предуслова за Српску лигу ‒ наглашава Миливојевић.

По његовим речима, у току зимске паузе екипа ће бити појачана неколицином новајлија који би заједно са стандардним првотимцима требало да помогну у остваривању зацртаног циља – пласмана у виши ранг.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve + fourteen =