Четврт века од прве генерације ветеринарских техничара

Сусрет генерација које су своје младалачке, ђачке дане провели у некој од средњих алексиначких школа увек буди емоције. Било да се ради о јубиларној или обичној години такви скупови буде сећања на ђачке дане, као на време проведено у нашем граду које ће се увек памтити.

Такав један скуп се десио недавно, када се после 25 година од завршетка средњошколских дана окупила прва генерација ученика који су похађали ветеринарски смер у Пољопривредној школи „Шуматовац” и са својим, тада разредним старешином, професором Братиславом Симићем подсетила тих незаборавних дана.

Смера који је школовао ветеринарске техничаре, иако смо ми и пољопривредно подручје, одавно нема у овој средњој школи, која је и име променила па је сада Биотехнолошка школа „Шуматовац”.

Зато остају фотографије са оваквих сусрета и понете успомене из данашњег Алексинца, наследника највероватније за све нас који смо одавно изашли из школских клупа, некадашњег романтичнијег Алексинца као вароши где је свако сваког знао и где су људи, можда, били нешто сиромашнији и скромније живели, али са богатијим друштвеним животом у оквиру заједнице.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × four =