Четрнаеста смотра хорова и оркестара са хуманитарним карактером

У Великој сали Дома културе ове среде биће одржана „XIV Смотра хорова, оркестара и камерних ансамбала” са територије наше општине. Ова, иначе традиционална, манифестација у нашем граду одржаће се по четрнаести пут, од поновног покретања ове манифестације 2008. године.

На великој сцени Дома културе наступиће Хор и оркестар ОМШ „Владимир Ђорђевић”, Хор и оркестар Алексиначке гимназије, Хор ОШ „Вук Караџић” из Житковца, Хор ОШ „Љупче Николић” Алексинац, Алексиначки мешовити хор „Шуматовац”, Хор наставника и учитеља Алексинац, Дечији хор „Мали вокали” Алексинац и Омладински хор Центра за културу и уметност Алексинац.

Гост овогодишње смотре хорова, оркестара и камерних ансамбала биће Дечији хор „Соколићи” из Сокобање.

Смотра није такмичарског, већ ревијалног карактера. Циљ ове манифестације је ширење и неговање музичке културе, утицање на формирање музичког укуса, као и развијање потребе за бављењем музике код најмлађих.

Поред тога имаће и хуманитарни карактер, прикупљаће се средства за помоћ наше суграђанке Латинке Ђорђевић „За Латинкин стабилнији корак”.

И ове године у организацији смотре учествују Основна музичка школа „Владимир Ђорђевић” и Центар за културу и уметност уз покровитељство Општине Алексинац.

Почетак концерта заказан је за 18 часова.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × one =