Број кривичних дела у опадању

Током минулог месеца на подручју Полицијске управе у Нишу, а упоређујући са истим месецом минуле године, укупан број кривичних дела смањен је за скоро петину, тачније за нешто више од 18 и по процената, стоји у данашњем Саопштењу ове Управе, уз напомену да се ово смањење уочава на територији готово свих полицијских станица које припадају овој полицијској управи.

Током фебруара забележено је умањење броја крађа за преко 11 посто,  тешких крађа за 40 и по посто, као и разбојништава за 75 процената, а евидентираних кривичних дела изнуда није било.

Полицијски службеници су у овом месецу извршили 31 заплену различитих опојних дрога и психоактивних супстанци, приликом чега је одузето укупно 1.340 грама различитих врста наркотика.

На подручју Полицијске управе, у контроли саобраћаја уочено је и санкционисано укупно 4.662 прекршаја, од којих су најчешћи прекршаји прекорачења брзине кретања возила, њих 1.685, потом 677 прекршаја некоришћења сигурносног појаса, као и 94 прекршаја проласка на црвено светло семафора. Саобраћајни полицијски службеници су из саобраћаја искључили 191 возача због управљања возилом под дејством алкохола, 18 њих због вожње под дејством психоактивних супстанци, те 16 возача који су управљали возилом без издате возачке дозволе, стоји у Саопштењу. 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + eighteen =