Браво: Теодора првакиња Округа, девет пласмана на републичко!

На окружном такмичењу ученика основних школа у шаху у Нишкој Бањи, алексиначку општину репрезентовало је 50 такмичара који су ово право изборили на недавно одржаном општинском такмичењу у Алексинцу.

Најбољу резултат забележила је Теодора Стошић, ученица шестог разреда алексиначке школе „Љупче Николић”. Она је у својој категорији освојила прво место и титулу првакиње Округа. Из ове школе још двоје ученика забележило је одличан резултат – Новак Живковић и Викторија Буцек освојили су друга места у конкуренцији ђака другог разреда.

Теодора Стошић

Из школе „Вожд Карађорђе” на победничко постоље попело се четворо ђака: Андреј Тешић (IV р.) и Софија Миладиновић (VI р.) освојили су друга места, док су се Виктор Филиповић (II р.) и Даница Миладиновић (VII р.) пласирали на трећа места.

Освајањем других места, у пуном сјају заблистала су и двојица ученика житковачке школе „Вук Караџић”, а то су Димитрије Кованџић, ученик трећеги Јован Недељковић, ђак петог разреда.

Ови такмичари, њих деветоро, пласирали су се за републичко такмичење које ће бити одржано 6. априла у Младеновцу. Да поменемо и то да су међу делиоцима правде на окружном надметању била су и двојица Алексинчана – национални арбитар (НА) Ненад Ранђеловић и регионални судија (РА) Милош Остојић.

Председник Шаховског клуба „Лав” Ненад Ранђеловић изразио је задовољство постигнутим резултатима и казао да је ове године на школским и општинском такмичењу учествовало око 250 ђака. Истовремено, он се захвалио Основној школи „Вожд Карађорђе” која је, као домаћин општинског такмичења, обезбедила превоз ђака на окружно надметање.

Фотографије: ШК Лав

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × 4 =