Браво, Лазаре: 107 км за скоро 20 сати!

Члан Планинарско-скијашког клуба Брђанка из Алексинца ЛазарМомчиловић учествовао је на Охридском ултрамаратонуу Охриду, (Северна Македонија), који је окупио учеснике из 14 земаља.

Он се такмичио на најтежој и најекстремнијој, али уједно инајлепшој стази од, веровали или не, чак 107 километара, са надморскомвисином од пет хиљада метара и временским лимитом од 25 сати!

− Стартовали смо сат времена пре поноћи из центра Охрида, каже за наш портал Лазар Момчиловић. – Стаза је даље ишла до манастира Свети Наум, уследио је успон на планину Галичицу и највиши врх Магаро који се налази на надморској висини од 2.255 метара. После овог јаког успона, следио је спуст, а онда успон на још неколико врхова и на крају повратак у центар Охрида. Било је тешко и напорно, али и лепо− истиче Момчиловић.

Након трчања између језера и планина и пређених 107 километара, наш суграђанин је на циљ стигао за 19 сати 58минута и четири секунде и пласирао се у топ 20 најбољих такмичара. Тиме јеуспешно завршио ултрамаратон и постигао један од највећих успеха у својојбогатој и успешној каријери.

Момчиловић је, иначе, члан трекинг тима Брђанке који се успешно такмичи уТрекинг лиги Србије.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − four =