Бољи услови за квалитетнију наставу

Ученици Основне школе „Јован Јовановић Змај” који похађају наставу у матичној школи на Алексиначком Руднику од данас ће часове физичког васпитања имати у бољим условима.

Након месец дана, колико су трајали радови на адаптацији и санацији фискултурне сале, данас је она у присуству великог броја гостију свечано отворена.

− Пројекат је рађен још пре две године али је данас, у току ове године дошао на реализацију. Оно што је важно јесте да је цео пројекат рађен у сарадњи са фирмом Изоградња. Вредност пројекта је око 2 милиона и 600 хиљада динара − рекла је Јелена Петровић, директорка ове образовне установе.

Према пројекту, санацијом и адаптацијом фискултурне сале је одрађена демонтажа постојећег пода од паркета и цементне кошуљице, а након тога је урађена нова хидроизолација, поставља нова цементна кошуљица и нови ПВЦ винил – спортски под.

− Пројектом није обухваћено кречење сале. Ово је био огроман посао и ја бих се пре свега захвалила помоћним радницима, јер су уједињеним снагама и пре свега жељом допринели да наша фискултурна сала кречењем добије потпуно нов изглед − додала је директорка Петровић.

Иначе, циљ овог пројекта је безбедност ученика током реализације наставе, а целокупни радови су финансирани од стране Општине Алексинац.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

20 − seven =