Богавчева прва прозивка, Напредак ”пали моторе”

Кошаркашки клуб Напредак из Алексинца започео је припреме за предстојећу сезону. Пред алексиначким тимом, који је готово у потпуности реновиран, је месец и по дана припремног периода. Клуб ће се од наредне јесени такмичити у Другој лиги Србије.  

У нову такмичарску сезону Напредак ће ући са пуно новина. Нови стратег алексиначког клуба је Славиша Богавац. Дугогодишњи кошаркаш Напретка је одлучио да оконча богату кошаркашку каријеру и истог момента започне нову, као тренер клуба у којем је провео четири успешне сезоне. 

Од прошлосезонског састава, Богавац ће моћи да рачуна на капитена Николу Раичевића и Андрију Митровића. Повратник у редове Напретка је Александар Миладиновић, који је претходних сезона играо за Ртањ и крушевачки Напредак.

Од новајлија, ту су шесторица кошаркаша. Ђокић и Ђорђевић долазе из нишког Константина, у којем су током протекле сезоне имали запажене улоге. Нови организатор игре алексиначке екипе је Ракочевић, најистакнутији кошаркаш Бора у минулој сезони у Другој лиги Србије. Давидовић, који покриве позиције под кошем, долази из београдског Слодеса, који је остварио пласман у КЛС лигу.

Вук Васић такође је једно од Напреткових појачања. Млади Пироћанац долази као најкориснији играч јуниорске лиге, након што је у дресу Константина просечно убацивао 26 поена по утакмици. На позицији плејмејкера је и Мирко Ракић. 24-годишњи Краљевчанин је прошле сезоне играо за екипу Младост Весне из Беле Паланке.

Поменутом тиму прикључени су и кошаркаши из Напретковог омладинског погона. Са сениорима ће тренирати: Јевтић, Ерор, Јанковић, Микић и Тренчић.

Састав у ком ће Напредак наступати није комплетан, с обзиром клуб активно тртага за појачањима на позицији центра и за очекивати је да у наредним данима представи новог играча на петици.

Алексиначки кошаркашки клуб ће у наредној сезони наступати под именом ”Напредак Металка Мајур”. Поред новог генералног спонзора, ваља поменути да ће компанија ”Максбет” и у наредном периоду бити уз клуб.

Управни одбор клуба појачан је Александром Миленковићем и Стефаном Миловановићем.

Почетак сезоне у Другој лиги Србије планиран је за почетак октобра.

 

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =