skola

Ближи се крају зимски распуст

За ученике основних и средњих школа данас се званично завршава зимски распуст, па ће неки већ у понедељак сести у школске клупе, док ће други наставу пратити од куће.

Друго полугодиште почиње у понедељак, 18. јануара, a настава за ученике основних и средњих школа, одвијаће се по моделу који је примењиван од 1. септембра 2020. године. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је послало обавештење школама, а поново је проследило и стручна упутства за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основним и средњим школама, која је Кризни штаб усвојио средином августа прошле године.

Према овим упутствима, ученици од првог до четвртог разреда имаће свакодневну наставу у школи, у мањим групама, док ће старији основци наставу похађати наизменично, непосредно и на даљину, такође у мањим групама.

Настава у средњим школама, такође ће се одвијати као и на почетку школске године, у септембру 2020. године, а то значи да ће средњошколци једну недељу ићи у школу, а потом једну недељу учити на даљину.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 4 =