Биоскоп ЦКУ: Филмски класици у новом руху

Циклус филмова „Филмски класици – 55 година прашке школе“ биће организован од 20. до 22. маја у биоскопима широм Србије, међу којима и у Центру за културу и уметност у Алексинцу, када ће на репертоару бити три антологијска остварења – „Варљиво лето ’68” Горана Паскаљевића, „Нешто између” Срђана Карановића и „Национална класа” Горана Марковића.

Током три дана алексиначки љубитељи седме уметности биће у прилици да погледају дигитално рестауриране верзије поменутих филмских наслова.

− Мрежа од 22 киноприказивача Србије, међу којима је и Центар за културу и уметност Алексинац, у сарадњи са Филмским центром Србије и Центар филмом организује циклус „Филмски класици – 55 година прашке школе”. У оквиру циклуса у три дана, од 20. до 22. маја, биће приказани филмови тројице редитеља који су похађали чувену Филмску академију у Прагу – поручио је Драган Милошевић, организатор програма ЦКУ.

Пре 55 година Срђан Карановић и Горан Марковић били су први студенти из бивше Југославије који су отишли у Праг да студирају режију на чувеној прашкој филмској академији ФАМУ, а након њих стигли су и Лордан Зафрановић, Рајко Грлић и Горан Паскаљевић. Избор је састављен од филмова који су изабрани на листи од 100 најбољих српских играних филмова у 20. веку.


Р Е П Е Р Т О А Р

Четвртак – 20. мај:
19 сати – Варљиво лето ’68

Петак – 21. мај:
19 сати – Нешто између

Субота – 22. мај:
19 сати – Национална класа

Цена појединачне улазнице износиће 100 динара.

 


Биоскопски програм ће се обављати уз поштовање свих прописаних мера у циљу спречавања ширења вируса Ковид-19, што укључује физичку дистанцу, ношење заштитних маски и дезинфекцију руку и обуће.

Драги читаоци, уколико желите да будете у току и сазнате први најновије вести из Алексинца, преузмите нашу апликацију ALpress (Android).

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × three =