Биће још радова на уређењу општине

Према свему судећи, током лета биће доста радова на обнови инфраструктуре широм општине, што је и најавио председник општине Далибор Радичевић приликом данашњег извештавања одборника о ономе што се дешавало између две седнице.

Како је рекао председник, Буџет се пуни и реализује динамиком коју су предвидели и до сада су завршени комплетни радови на санацији коловоза улице Јужноморавских бригада у Алексинцу, а завршени су и радови на санацији пословних просторија у Дому културе у Катуну, прва фаза која је и пројектована.

−Радови који су данас у току су уређење дела саобраћајнице прикључака на државни пут кроз насељена места, кроз све месне заједнице где нам пролази државни пут, затим санација Дома културе у Ћићини, санација коловоза општинског пута Суботинац-Мозгово, прва фаза, и то од Суботинца ка Мозгову у дужини од једног километра, санација крова пословне зграде у улици Књаза Милоша, бивша зграда комитета како је ми знамо − рекао је председник Радичевић.

Он је додао да су потписани уговори и очекује се увођење у посао извођача радова за извођење радова на поправци Дома културе у Корману, Вукањи, Алексиначком Бујмиру и у Катуну, а потписани су уговори за санацију коловоза улице Пиварске у Алексинцу и ту очекују увођење у посао извођача радова. Такође, потписани су уговори за уређење тротоара у улици Спортској у Алексинцу, десна страна од Пиварског до Висећег моста, за израду потпорног зида у делу улице Озренске у Алексинцу, водопропуста у Суботинцу и за асфалтирање коловоза у улици Кнеза Лазара у Прћиловици.

− Завршена је набавка са изабраним извођачима радова за санацију општинског пута Трњане-Јаковље, деониоца од Доње до Горње Пешчанице и у току је избор извођача радова за санацију општинског пута Суботинац-Мозгово из друге фазе − додао је Радичевић.

У Локалној самоуправи имају најаву да ће убрзо добити и званичну потврду ЕУ ПРО плус конкурс за реконструкцију објекта Установе за одмор и рекреацију деце „Липовац” у Липовцу у укупном износу од 65 милиона динара, а од тога ће добити средства у износу од 40 милиона.

Између две седнице Општина је са Националном службом запошљавања традиционално потписала уговоре за три врсте мера активне политике запошљавања, а код Кабинета Министра без портфеља задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина добили су средства у износу од 7 милиона за реализацију одвожења комуналног отпада.

Општина је од Министарства привреде, а за извођење радова за изградњу дечјег игралишта са спортско-рекреативним садржајем, на простору градског парка Брђанка добила 25 милиона, док од осталих министарстава још увек немају одговор да ли су прошли на осталим конкурсима.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + sixteen =