Безбедност саобраћаја и даље на првом месту

Расписивање Јавног позива за доделу ауто-седишта за децу била је једна од тачака јучерашњег дневног реда седнице Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац. Током овог Јавног позива родитељи све деце рођене у овој години моћи ће да предају захтев за седиште већ од понедељка па до краја маја месеца.

Током заседања Савета одлучено је и да се изађе у сусрет захтеву Ватрогасно-спасилачког одељења Алексинац за обележавање два паркинг места, за њихова службена возила, с тим да они дају предлог где би то било.

Када је реч о захтевима месних заједница Лоћика и Велики Дреновац за постављањем успоривача брзине, како је Лоћика на државном путу о томе ће одлучивати проектант зона школа, док ће комисија Савета обићи велики Дреновац и оценити потребу постављања лежећег полицајца.

На захтев мештана Трњана, у сектору пружног прелаза и железничке станице, биће постављени стубићи између банкине и стајалишта, а како се не би паркирали шлепери који ометају саобраћај и буком ремете јавни ред и мир. Са сличним проблемом се сусрећу и мештани Мозгова, где аутобуси у раним јутарњим часовима стварају буку, али како је то на улици, за то је надлежна инспекција.

Током овог заседања разматрани су и извештаји чланова Савета који су обишли терен, а на основу захтева са ранијих седница. На основу извештаја одлучено је да се, ако постоје услови, постави саобраћајно огледало  у улици Таушановићевој наспрам улаза у двориште основне школе „Вожд Карађорђе”, такође и у раскрсници ове улице са улицом Тихомира Ђорђевића, с тим да се предмет проследи грађевинској инспекцији која ће утврдити висину бетонске ограде која онемогућава уочавање возила. На основу извештаја радне групе Савета, стубићи ће бити постављени поред парка на Алексиначком руднику, од улице Војводе Степе па до живе ограде, као би спречили улазак возила на зелену површину.

Овом приликом расписана је и Јавна набавка за извођача радова на уређењу зона школе, а према плану и програму ове године биће уређене зоне у Катуну и Лужану.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + 16 =