Безбедност деце је и даље на првом месту

Подела дечјих ауто-седишта, које Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац обезбеђује за све прворођене малишане одржана је данас.

Овом приликом уручено је 50 седишта, јер због епидемијске ситуације од децембра прошле године није била организована подела.

− Задовољство је да данас овде са вама поделим ауто седишта за децу која су се родила у претходном периоду на територији наше општине. Надам се да ћемо на следећој подели имати дупло више седишта. Општина Алексинац и ове године као и претходних обезбеђује средства по конкурсу за доделу аутоседишта, а тако ћемо наставити и у наредном периоду, само се надам да ћемо бити у што већем броју − рекао је Далибор Радичевић, председник општине током данашње поделе седишта.

Поред председника Радичевића седишта су делили и начелник Општинске управе Дејан Милошевић, иначе председник Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима општине Алексинац и Милош Милошевић, помоћник председника општине и члан Савета.

Сви родитељи који нису могли да присуствују данашњој подели и да преузму седиште то могу да ураде у наредном периоду у згради Општине у канцеларији број 45.

За разлику од минулих подела дечјих ауто-седишта, овог пута је због ситуације са пандемијом изостала обука о постављању и коришћењу седишта и она ће бити накнадно организована.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two + 11 =